•میهمان••ِ•, •گرامی، خوش آمدید!•
•نامِ کاربری• •گذرواژه:• •به‌خاطر داشته باش•

تحلیل سازه با دیافراگم انعطاف پذیر
(1 •، بازدید کننده•) (1) •میهمان•
پاسخ به سوالات در خصوص تحلیلهای غیرخطی
  • •صفحه:•
  • 1

•نامِ بحث:• تحلیل سازه با دیافراگم انعطاف پذیر

تحلیل سازه با دیافراگم انعطاف پذیر •نامشخص• #1

• seyyedamk
  • ( •کاربر• )
  • •غایب•
  • تازه وارد
  • •تعدادِ ارسال‌ها:• 10
  • •کارما (امتیازِ ویژه)•: 0
سلام. من دارم یه ساختمون بنایی که با روش قاب معادل مدلسازی شده تحلیل پوش آور میکنم. همانطور که میدونین نرم افزار زمانی که سقف صلب است بار رو به مرکز جرم وارد میکنه. میخواستم بدونم در تحلیل پوش آور زمانی که سقف را صلب نمیکنیم، نرم افزار الگوهای بار جانبی رو چگونه و به کجا وارد میکنه؟

باسخ‌به: تحلیل سازه با دیافراگم انعطاف پذیر •نامشخص• #2

• تنباکوچی
  • ( •مدیر• )
  • •غایب•
  • مدیرِ کل
  • •تعدادِ ارسال‌ها:• 248
  • •کارما (امتیازِ ویژه)•: 12
seyyedamk •نوشته است•:
سلام. من دارم یه ساختمون بنایی که با روش قاب معادل مدلسازی شده تحلیل پوش آور میکنم. همانطور که میدونین نرم افزار زمانی که سقف صلب است بار رو به مرکز جرم وارد میکنه. میخواستم بدونم در تحلیل پوش آور زمانی که سقف را صلب نمیکنیم، نرم افزار الگوهای بار جانبی رو چگونه و به کجا وارد میکنه؟

با سلام
وقتی سقف انعطاف پذیر است مدل کردن 3 بعدی معنایی ندارد و بایستی مدل دو بعدی باشد. مرکز جرم هم وقتی معنا دارد که سقف صلب باشد تا بتوان نماینده ای برای جرم طبقات به عنوان مرکز جرم در نظر گرفت.در نتیجه اگر سقف شما انعظاف پذیر است بایستی هر قاب را به صورت دو بعدی مورد تحلیل قرار دهید.در تحلیل پوش آور دو نوع الگوی بار جانبی وجود دارد یکی الگوی یکنواخت که متناسب با جرم طبقات است که برنامه متناسب با جرم هر طبقه نیرو وارد میکند و دیگری الگوی مثلثی متناسب با مود اول که سازه متناسب با شکل مود اول به سازه نیرو وارد میکند.اگر قاب دو بعدی باشد برنامه در هر تراز ( سقف ) جرم را بدست اورده و نیرو را اعمال میکند.نیرو در تراز سقف وارد میشود.
گروه آموزشی تنباکوچی
•آخرین ویرایش•: •نامشخص• •نویسنده : • تنباکوچی.

باسخ‌به: تحلیل سازه با دیافراگم انعطاف پذیر •نامشخص• #3

• seyyedamk
  • ( •کاربر• )
  • •غایب•
  • تازه وارد
خیلی ممنون آقای مهندس

باسخ‌به: تحلیل سازه با دیافراگم انعطاف پذیر •نامشخص• #4

• seyyedamk
  • ( •کاربر• )
  • •غایب•
  • تازه وارد
آقای مهندس، سقف نیمه صلبه. باز باید دو بعدی مدل بشه؟ در ضمن اگه میدونین که نیرو کجا وارد میشه لطفا بهم بگین. مهمه که بدونم

باسخ‌به: تحلیل سازه با دیافراگم انعطاف پذیر •نامشخص• #5

• تنباکوچی
  • ( •مدیر• )
  • •غایب•
  • مدیرِ کل
seyyedamk •نوشته است•:
آقای مهندس، سقف نیمه صلبه. باز باید دو بعدی مدل بشه؟ در ضمن اگه میدونین که نیرو کجا وارد میشه لطفا بهم بگین. مهمه که بدونم

در قاب های نیمه صلب هم باید به صورت دو بعدی مدل شود.فرق تحلیل پوش اور سازه ها با سقف های نیمه صلب و انعطاف پذیر در مقدار تغییر مکان هدف ان است. توضیحات کاملتر را در بند 3-4-3-2-2 نشریه 360 سال 1392 میتوانید بخوانید.در قاب دو بعدی نیرو در تراز سقف وارد میشود در قاب های سه بعدی مکان وارد شدن نیرو در یک تراز مهم است چون میتواند ایجاد پیچش کند به همین دلیل در قاب سه بعدی نیرو در مرکز جرم وارد میشود ولی در قاب دو بعدی فقط تراز اعمال نیرو مهم است که ان هم در تراز سقف است
برای دانلود نشریه 360 چاپ 1392 میتوانید به لینک زیر مراجعه کنید
www.tanbakoochi.com/farsi/index.php?opti...id=84&Itemid=106
گروه آموزشی تنباکوچی

باسخ‌به: تحلیل سازه با دیافراگم انعطاف پذیر •نامشخص• #6

• seyyedamk
  • ( •کاربر• )
  • •غایب•
  • تازه وارد
آقای مهندس. این رو هم یادم رفت بگم که ساختمون قدیمیه و ابعاد بازشوها در دو انتهای دیوار متفاوت، به طوریکه ساختمان بر اساس استاندارد 2800 نامنظمه و ساختمان پیچش زیادی داره. دیروز که با استادم دوبعدی رو مطرح کردم به خاطر نامنظمی گفت باید سه بعدی مدل بشه. منتها نمیدونه وقتی سقف رو صلب نمیکنم و سازه رو پوش میدم نیرو چگونه و به کجا وارد میشه. میگفت سعی کنم پیدا کنم. فکر نکنم به دوبعدی راضی بشه، اگه ممکنه نحوه اعمال نیرو و محل اعمال نیرو رو در حالتی که سقف رو صلب نمیکنیم در مدل سه بعدی بفرمایید.

باسخ‌به: تحلیل سازه با دیافراگم انعطاف پذیر •نامشخص• #7

• farzad maroufi
  • ( •کاربر• )
  • •غایب•
  • فعال
  • •تعدادِ ارسال‌ها:• 191
  • •کارما (امتیازِ ویژه)•: 6
نیرو به نسبت جرم و سختی توزیع میشود .. در سازه ای با سقف نیمه صلب پیچش اتفاق نمی افتد چون هر قاب واسه خودش کار میکنه..
•آخرین ویرایش•: •نامشخص• •نویسنده : • farzad maroufi.

باسخ‌به: تحلیل سازه با دیافراگم انعطاف پذیر •نامشخص• #8

• seyyedamk
  • ( •کاربر• )
  • •غایب•
  • تازه وارد
در تحلیل استاتیکی غیرخطی (پوش اور) یک ساختمان بنایی غیرمسلح بدون کلاف با دیافراگم نیمه صلب که طبق بند 3-4-3-2-2 در ساختمانهای دارای دیافراگم نیمه صلب برای هر کدام از محورهای مقاوم جانبی، تغییرمکان هدف جدا بدست می آوریم، موقع انجام تحلیل و رانش سازه کدام یک از دو حالت پایین درسته؟ در ضمن سازه در نرم افزار SAP2000 مدل شده است.
1- سقف رو صلب میکنیم و سازه رو تا رسیدن محورهای مقاوم به تغییرمکان هدفشان پوش میدهیم.
2- سقف رو صلب نمیکنیم و با در نظر گرفتن سختی دیافراگم، سازه رو تا رسیدن محورهای مقاوم به تغییرمکان هدفشان پوش میدهیم..
به عبارت دیگه در این موضوع آیا مهم رسیدن محورهای مقاوم به تغییرمکان هدفشونه و میشه سقف رو صلب فرض کرد و سازه رو تحلیل کرد یا باید صلب نکنیم و تحلیل بکنیم؟

باسخ‌به: تحلیل سازه با دیافراگم انعطاف پذیر •نامشخص• #9

• تنباکوچی
  • ( •مدیر• )
  • •غایب•
  • مدیرِ کل
seyyedamk •نوشته است•:
در تحلیل استاتیکی غیرخطی (پوش اور) یک ساختمان بنایی غیرمسلح بدون کلاف با دیافراگم نیمه صلب که طبق بند 3-4-3-2-2 در ساختمانهای دارای دیافراگم نیمه صلب برای هر کدام از محورهای مقاوم جانبی، تغییرمکان هدف جدا بدست می آوریم، موقع انجام تحلیل و رانش سازه کدام یک از دو حالت پایین درسته؟ در ضمن سازه در نرم افزار SAP2000 مدل شده است.
1- سقف رو صلب میکنیم و سازه رو تا رسیدن محورهای مقاوم به تغییرمکان هدفشان پوش میدهیم.
2- سقف رو صلب نمیکنیم و با در نظر گرفتن سختی دیافراگم، سازه رو تا رسیدن محورهای مقاوم به تغییرمکان هدفشان پوش میدهیم..
به عبارت دیگه در این موضوع آیا مهم رسیدن محورهای مقاوم به تغییرمکان هدفشونه و میشه سقف رو صلب فرض کرد و سازه رو تحلیل کرد یا باید صلب نکنیم و تحلیل بکنیم؟

با سلام
وقتی ایین نامه میگوید هرکدام از محورهای مقاوم جانبی را جداگانه پوش کنید منظور به صورت دو بعدی است در حالت دو بعدی هم صلب بودن یا نبودن اهمیتی ندارد
گروه آموزشی تنباکوچی

باسخ‌به: تحلیل سازه با دیافراگم انعطاف پذیر •نامشخص• #10

• seyyedamk
  • ( •کاربر• )
  • •غایب•
  • تازه وارد
آقای مهندس. ساختمان به علت عدم تقارن دیوارها دچار پیچش میشه و بر اساس استاندارد 2800 نامنظمه. اگه دوبعدی تحلیل کنم پس تکلیف اثرات پیچش و نامنظمی در رفتار ساختمان چی میشه؟

باسخ‌به: تحلیل سازه با دیافراگم انعطاف پذیر •نامشخص• #11

• seyyedamk
  • ( •کاربر• )
  • •غایب•
  • تازه وارد
یه چیزی هم یادم رفت بگم که در نشریه 360 کدوم بند رو میفرمایین که گفته شده محورها رو جداگانه پوش کنیم. تا اونچایی که من متوجه شدم فقط تغییرمکان هدف جدا برای هر محور مقاوم جانبی باید بدست بیاریم. حالا نمیشه سه بعدی مدل کنم و سازه رو تا جایی که تغییرمکان محورهای مقاوم به تغییرمکان هدفشون برسه پوش بدم و سازه در اون ارزیابی کنم؟ از نشریه هم این رو برداشت نمیکنم که حتما باید در سقفهای نیمه صلب دوبعدی مدل کنم. اگه خلاف اینه لطفا با ذکر بندهای مرتبط در نشریهی 360 یا در صورت نیاز با توضیح مختصر به فهم این مسأله در نشریه کمکم کنید.

باسخ‌به: تحلیل سازه با دیافراگم انعطاف پذیر •نامشخص• #12

• mehdi
  • ( •کاربر• )
  • •غایب•
  • تازه وارد
  • •تعدادِ ارسال‌ها:• 4
  • •کارما (امتیازِ ویژه)•: 1
سلام
من برای انجام پایان نامه نیاز به بدست اوردن زمان تناوب و برش پایه سازه با دیافراگم انعطاف پذیر دارم. منظور از اینکه هنگامی که دیافراگم انعطاف پذیره باید هر قاب مدل بصورت دوبعدی مدل شود چیست؟ در این صورت برش پایه و زمان تناوب کل سازه چطور بدست بیاد وقتی هر قاب جداگانه بصورت دوبعدی مدل شود؟
در ضمن برای مدلسازی از نرم افزار opensees استفاده می کنم.

باسخ‌به: تحلیل سازه با دیافراگم انعطاف پذیر •نامشخص• #13

• تنباکوچی
  • ( •مدیر• )
  • •غایب•
  • مدیرِ کل
seyyedamk •نوشته است•:
آقای مهندس. ساختمان به علت عدم تقارن دیوارها دچار پیچش میشه و بر اساس استاندارد 2800 نامنظمه. اگه دوبعدی تحلیل کنم پس تکلیف اثرات پیچش و نامنظمی در رفتار ساختمان چی میشه؟

شما وقتی یک قاب از سازه سه بعدی که پیچش دارد را خارج کرده و میخواهید تحلیل کنید باید اثرات پیجش را بر روی قاب دو بعدی لحاظ کنید
گروه آموزشی تنباکوچی

باسخ‌به: تحلیل سازه با دیافراگم انعطاف پذیر •نامشخص• #14

• تنباکوچی
  • ( •مدیر• )
  • •غایب•
  • مدیرِ کل
seyyedamk •نوشته است•:
یه چیزی هم یادم رفت بگم که در نشریه 360 کدوم بند رو میفرمایین که گفته شده محورها رو جداگانه پوش کنیم. تا اونچایی که من متوجه شدم فقط تغییرمکان هدف جدا برای هر محور مقاوم جانبی باید بدست بیاریم. حالا نمیشه سه بعدی مدل کنم و سازه رو تا جایی که تغییرمکان محورهای مقاوم به تغییرمکان هدفشون برسه پوش بدم و سازه در اون ارزیابی کنم؟ از نشریه هم این رو برداشت نمیکنم که حتما باید در سقفهای نیمه صلب دوبعدی مدل کنم. اگه خلاف اینه لطفا با ذکر بندهای مرتبط در نشریهی 360 یا در صورت نیاز با توضیح مختصر به فهم این مسأله در نشریه کمکم کنید.

با سلام در بند 3-4-3-2-3 نشریه 360 به صراحت اعلام کرده باید برای هر قاب به طور جداگانه تحلیل را انجام داد
گروه آموزشی تنباکوچی

باسخ‌به: تحلیل سازه با دیافراگم انعطاف پذیر •نامشخص• #15

• تنباکوچی
  • ( •مدیر• )
  • •غایب•
  • مدیرِ کل
mehdi •نوشته است•:
سلام
من برای انجام پایان نامه نیاز به بدست اوردن زمان تناوب و برش پایه سازه با دیافراگم انعطاف پذیر دارم. منظور از اینکه هنگامی که دیافراگم انعطاف پذیره باید هر قاب مدل بصورت دوبعدی مدل شود چیست؟ در این صورت برش پایه و زمان تناوب کل سازه چطور بدست بیاد وقتی هر قاب جداگانه بصورت دوبعدی مدل شود؟
در ضمن برای مدلسازی از نرم افزار opensees استفاده می کنم.

با سلام
وقتی دیافراگم انعطاف پذیر است یعنی دیافراگم توانایی ندارد حرکت قابها را به هم مرتبط کند.دیافراگم صلب مانند پدری هست که دست فرزندانش که قاب ها هست را میگیرد در نتیجه حرکت قابها به هم مرتبط میشود و شما میتوانی از سختی یک سازه و زمان تناوب یک سازه صحبت کنید.ولی زمانی که دیافراگم انعطاف پذیر نیست هر قاب سختی و زمان تناوب و برش پایه خودش را دارد.وقتی شما دیافراگم صلب ندارید یعنی تعدادی قاب دارید که هر کدام با توجه به جرمی که دارند نیرو میگیرند و خودشان هم باید این نیرو را به پی منتقل کنند کاملا مستقل از هم هستند.
گروه آموزشی تنباکوچی

باسخ‌به: تحلیل سازه با دیافراگم انعطاف پذیر •نامشخص• #16

• mehdi
  • ( •کاربر• )
  • •غایب•
  • تازه وارد
  • •تعدادِ ارسال‌ها:• 4
  • •کارما (امتیازِ ویژه)•: 1
استاد یعنی در حالتی که دیافراگم انعطاف پذیره هیچ امکانی نداره که یک برش پایه و یک زمان تناوب برای سازه به دست بیاریم؟
من مقالات معتبری مطالعه کردم که زمان تناوب و برش پایه سازه را در حالت دیافراگم انعطاف پذیر و صلب باهم با تحلیل غیرخطی مقایسه کرده اند. پس در این مقالات چطور به این ارقام و نتاج رسیدن؟
•آخرین ویرایش•: •نامشخص• •نویسنده : • mehdi.

باسخ‌به: تحلیل سازه با دیافراگم انعطاف پذیر •نامشخص• #17

• تنباکوچی
  • ( •مدیر• )
  • •غایب•
  • مدیرِ کل
mehdi •نوشته است•:
استاد یعنی در حالتی که دیافراگم انعطاف پذیره هیچ امکانی نداره که یک برش پایه و یک زمان تناوب برای سازه به دست بیاریم؟
من مقالات معتبری مطالعه کردم که زمان تناوب و برش پایه سازه را در حالت دیافراگم انعطاف پذیر و صلب باهم با تحلیل غیرخطی مقایسه کرده اند. پس در این مقالات چطور به این ارقام و نتاج رسیدن؟

به نظر من برای سازه با دیافراگم صلب یک سازه سه بعدی را Pushover کرده و بعد برای حالت انعطاف پذیر هر قاب را جداگانه Pushover کرده و بحرانی ترین پاسخ سازه را در حالت انعطاف پذیر در نظر گرفته و یا تحلیل تاریخچه زمانی غیرخطی انجام داده که در این صورت فقط در مدل انعطاف پذیر قاب ها را به هم مقید نکرده و پاسخ ها را با هم مقایسه کرده است.در مجموع برای بررسی دیافراگم انعطاف پذیر تحلیل Pushover روش مناسبی نیست چون زحمت زیادی دارد.تاریخچه زمانی غیرخطی مناسب تر است.
گروه آموزشی تنباکوچی
  • •صفحه:•
  • 1

قدرت گرفته از کیوننا فارسی / محصول گروه سی‌ام‌اس فارسی

•این صفحه در:• 1.07 •ثانیه ایجاد شده است•
افراد آنلاين
•ما• •26 مهمان• •آنلاین داریم•
آمار اين وب سايت
نظر سنجی
کدام دوره از دوره های گروه آموزشی تنباکوچی از کیفیت بهتری برخوردار است؟