mohapsi •نوشته است•:
مشکلی که در واقع در زمان انجام این آنالیز دارم اینه که نمودارهای sa(T1,0.05)-drift رو نمیتونم استخراج کنم یعنی با مقالاتی که بیشترشون با opensees کار کردن همخوانی نداره؟؟؟؟؟؟؟
با سلام
ترسیم منحنی های IDA یکی از دشوارترین مراحل IDA است. همانطور که مستحضر هستید محور قائم منحنی های IDA نشان دهنده ی اندازه شدت بار(Intensity Measure) و محور افقی آن نشان دهنده اندازه خسارت وارده به سازه(Damage Measure) می باشد. حال شما Inter story drift را به عنوان DM و شتاب طیفی با میرایی 5 درصد متناظر با موداول سازه((sa(T1,0.05) را به عنوان IM انتخاب نموده اید که برای ساختمان های متعارف مناسب می باشد اما برای سازه های دیگر همانند پل ها مناسب نمی باشد.
حال از عوامل بروز مشکل شما می توان به موارد زیر اشاره داشت:
1) انجام غیرصحیح تحلیل دینامیکی غیرخطی فزاینده
که شما ظاهرا با نرم افزار دیگری این تحلیل را انجام داده اید و من هم اکنون نمی توانم در این زمینه به شما کمک نمایم چون اطلاعات مورد نیاز را در اختیار ندارم.
2)غیرصحیح محاسبه کردن DM.
منحنی های IDA می توانند به صورت کلی و جزئی رفتار سازه را رصد نمایند. اگر خسارت سازه برای یه نقطه مشخص از سازه رصد شود، منحنی IDA جزئی برای آن نقطه ی خاص(مثلا طبقه بام یا طبقه چهارم...) بدست خواهد آمد و اگر ما به عنوان مثال دریفت در یه شدت معین را به صورت زیر تعریف کنیم، منحنی IDA بدست آمده کلی برای کل سازه خواهد بود.
((Drift=abs(Max(Drift of story
abs= نشانگر قدرمطلق
و نکته دیگر این است که شما دریفت را چه تعریف کرده اید و مقالات دیگر چه تعریف کرده اند؟؟؟!!!
دریفت موردنظر جابه جایی نسبی طبقات بوده یا تقسیم بر ارتفاع طبقه را هم داشته است؟!!(برحسب درصد هم می تواند باشد.)
3) غیرصحیح محاسبه کردن IM.
نحوه ی محاسبه IM آن هم از نوع (sa(T1,0.05، خیلی مهم می باشد. نحوه ی مقیاس کردن شتابنگاشت های زلزله باید بر مبنای طیف پاسخ سازه صورت پذیرد و باید دقت داشت ضریبی که در هر مرحله از آنالیز IDA در رکورد شتاب ضرب می شود، متناظرا همان شتاب طیفی متناظر با مد اول سازه را بدهد.
این سه مورد را بررسی نموده،اگر موفق به حل مشکل خود نشدید،من مجددا در خدمت هستم.
موفق باشید- طامه