•میهمان••ِ•, •گرامی، خوش آمدید!•
•نامِ کاربری• •گذرواژه:• •به‌خاطر داشته باش•

تحلیل استاتیکی غیرخطی Pushover
(0 •، بازدید کننده•) 
پاسخ به سوالات در خصوص تحلیلهای غیرخطی
  • •صفحه:•
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

•نامِ بحث:• تحلیل استاتیکی غیرخطی Pushover

باسخ‌به: تحلیل استاتیکی غیرخطی Pushover •نامشخص• #101

• تنباکوچی
  • ( •مدیر• )
  • •غایب•
  • مدیرِ کل
  • •تعدادِ ارسال‌ها:• 248
  • •کارما (امتیازِ ویژه)•: 12
هادی غلامی •نوشته است•:
تنباکوچی •نوشته است•:
هادی غلامی •نوشته است•:
سلام.همانطور که میدانیم در قاب خمشی فولادی مفاصل غیرخطی پای ستون از نوع P-M2-M3 یعنی اندرکنش نیروي محوري و لنگر خمشی و مفاصل غیرخطی مهاربندهای همگرا از نوع Axial P میباشد و براي تیرهاي با اتصال گیردار یا تیرهای قاب خمشی از نوع Moment M3 میباشد حال سه سوال پیش می آید : 1: اگر تیر مورد نظر در قاب ساختمانی ساده با مهاربند همگرا و با اتصال مفصلی باشد نوع مفصل غیرخطی به چه شکل خواهد بود و مفاصل در کجای تیر تعریف می شوند 2:در مورد ستون دو سر مفصل (به عنوان مثال ستون زیپر) نوع مفصل غیرخطی به چه شکلی خواهد بود ودر کجا قرار خواهد گرفت؟(ستون زیپر:ستونی است ما بین نقاط اتصال مهاربندهای شورون معکوس به تیرها که نيروي هاي قائم
نامتعادل كه بوسيله كمانش مهاربند در طبقات بالا ايجاد شده است را منتقل مي كند )

با سلام
در قاب ساده که اتصال تیر به ستون اتصال ساده است (مفصل مکانیکی) لنگری انتقال پیدا نمیکند و تیرها اعضای سازه ای غیراصلی است و فقط برای بار ثقلی طراحی میشوند لذا تیرها مفصل پلاستیک نمیگیرند مگر آنکه در مقطعی از تیر به دلیل اتصال تیر فرعی و یا به دلیل طول زیاد ان در وسط دهانه نگران تشکیل مفصل تحت بار ثقلی باشیم که در ان مقطع مفصل m3 اختصاص میدهیم اما به طور کلی تیرهای قاب ساده به شرطی که مهاربند به ان متصل نشده باشد (مهاربند ضربدری) مفصل نمیگیرند و اگر مهاربند به ان متصل باشد (مهاربند شورون) مفاصل تیرقاب خمشی به ان اختصاص میباید چراکه بعد از تشکیل مفصل پلاستیک در مهاربند و از بین رفتن تعادل نیروها در مهاربند شورون در تیر متصل به ان لنگر و برش ایجاد میگردد.در محل اتصال مهاربند به تیر مفصل m3 و در دو طرف ان مفصل v2 اختصال میدهیم
در خصوص ستون زیپر در ایین نامه منحنی رفتاری و پارامتر مدل سازی داده نشده لذا میتوان از طریق قضاوت مهندسی رفتار ان را مشابه با المانی دیگر در نظر گرفت و یا انکه نتیجه ازمایشگاهی در این خصوص داشته باشیم و یا در نرم اقزارهای micro مثل abaqus انرا مدل کرده و منحنی رفتاری انرا بدست اوریم

ممنون مهندس.یعنی برای تعریف مفاصل مثلا تیر فولادی بایستی ابتدا ضابطه ها رو کنترل کنم سپس از مقادیر a b c در نرم افزار استفاده کنم؟بنظرتون کار پرزحمت و و قت گیری نیست؟و سوال بعد اینکه در قسمت انتخاب مفاصل برنامه بایستی سه نوع مفصل پیش فرض beam column و brace برای شروع تحلیل بده که رو پروژه ای که من کار میکنم متاسفانه این مفاصلو نمیده آیا این نشانگر اینه که اشتباهی توی محاسبات من وجود داره؟گفتین در محل اتصال مهاربند به تیر مفصل m3 و در دو طرف ان مفصل v2 اختصال میدهیم منظور شما از دو طرف ابتدا و انتهای تیر است؟و سوال آخر المان زیپر یک ستون فقط تحت بار محوری فشاری است با توجه به دو سر مفصل بودن آن انتقال لنگر نداریم میتونیم بگیم که این المان غیرسازه ای است؟و اگه نه میتونم از ضوابط مربوط به مهاربند فشاری برای تعریف مفصل پلاستیک در المان زیپر استفاده کنم؟

با سلام
مهندس جان من منظورتو از سوال اول متوجه نشدم
در خصوص مفصل V2 در تیر قاب شورون در دو سر تیر مفصل V2 کنترل شونده توسط نیرو اختصاص دهید و در محل اتصال مهاربند مفصل M3 کنترل شونده توسط تغییر شکل اختصاص دهید
ستون زیپر چون تحت بار فشاری است میتوان مفصل نیروی محوری در فشار تعریف کرد که کنترل شونده توسط نیرو باشد
گروه آموزشی تنباکوچی
•تشکر کننده گان•: هادی غلامی

باسخ‌به: تحلیل استاتیکی غیرخطی Pushover •نامشخص• #102

• تنباکوچی
  • ( •مدیر• )
  • •غایب•
  • مدیرِ کل
هادی غلامی •نوشته است•:
و سوال بعد اینکه من برای تحلیل از دو ترکیب بار
GRAVITY1: 1.2DL+1 LL
GRAVITY2: 0.9DL
استفاده میکنم و الگوب بارهایی که استفاده میکنم به شرح زیر است:
الگوی اول:در این پروژه با توجه به اینکه 77.5948 جرم سازه در مود اول مشارکت می کند بنابراین از توزيع متناسب باشكل مود اول ارتعاش در جهت موردنظر،استفاده می کنم
الگوی دوم: توزيع يكنواخت
آیا این دو الگو بایستی برای هر ترکیب بار بطور جداگانه منظور شود یا فقط برای ترکیب بار اول تعریف میشود؟؟و اگر برای هر دو تعریف شود آیا روند تعریف برای هردو یکسان است؟

با سلام
این دو ترکیب بار ثقلی برای ساختمان طرح از ابتدا و مطابق با استاندارد 2800 است اگر پروژه شما ساختمان موجود است بایستی مطابق با نشریه 360 از دو ترکیب 1.1D+1.1Le و 0.9D استفاده شود.
الگول بار حانبی در نشریه 360 ویرایش جدید 1392 و استاندارد 2800 متفاوت است که با توجه به نوع ساختمان از نظر وضع موجود و یا طرح از ابتدا بایستی ایین نامه مربوطه انتخاب گردد.به ازای هر الگوی بار بایستی با هر کدام از ترکیب بار ثقلی پوش شود.البته ترکیب بار ثقلی 0.9D برای حالت UPLIFT است اگر سازه شما احتمال UPLIFT ندارد نیاز به اعمال این ترکیب بار نیست.
گروه آموزشی تنباکوچی
•آخرین ویرایش•: •نامشخص• •نویسنده : • تنباکوچی.

باسخ‌به: تحلیل استاتیکی غیرخطی Pushover •نامشخص• #103

• هادی غلامی
  • ( •کاربر• )
  • •غایب•
  • تازه وارد
  • •تعدادِ ارسال‌ها:• 32
  • •کارما (امتیازِ ویژه)•: 0
تنباکوچی •نوشته است•:
هادی غلامی •نوشته است•:
و سوال بعد اینکه من برای تحلیل از دو ترکیب بار
GRAVITY1: 1.2DL+1 LL
GRAVITY2: 0.9DL
استفاده میکنم و الگوب بارهایی که استفاده میکنم به شرح زیر است:
الگوی اول:در این پروژه با توجه به اینکه 77.5948 جرم سازه در مود اول مشارکت می کند بنابراین از توزيع متناسب باشكل مود اول ارتعاش در جهت موردنظر،استفاده می کنم
الگوی دوم: توزيع يكنواخت
آیا این دو الگو بایستی برای هر ترکیب بار بطور جداگانه منظور شود یا فقط برای ترکیب بار اول تعریف میشود؟؟و اگر برای هر دو تعریف شود آیا روند تعریف برای هردو یکسان است؟

با سلام
این دو ترکیب بار ثقلی برای ساختمان طرح از ابتدا و مطابق با استاندارد 2800 است اگر پروژه شما ساختمان موجود است بایستی مطابق با نشریه 360 از دو ترکیب 1.1D+1.1Le و 0.9D استفاده شود.
الگول بار حانبی در نشریه 360 ویرایش جدید 1392 و استاندارد 2800 متفاوت است که با توجه به نوع ساختمان از نظر وضع موجود و یا طرح از ابتدا بایستی ایین نامه مربوطه انتخاب گردد.به ازای هر الگوی بار بایستی با هر کدام از ترکیب بار ثقلی پوش شود.البته ترکیب بار ثقلی 0.9D برای حالت UPLIFT است اگر سازه شما احتمال UPLIFT ندارد نیاز به اعمال این ترکیب بار نیست.

ممنون مهندس واقعا ممنون.مهندس میتونم بپرسم بعد انجام تحلیل استاتیکی غیرخطی سازه چه کنترلهایی باید روی سازه و نتایج تحلیل انجام بشه.اگه بطور خلاصه راهنمایی کنید ممنون میشم.
افکار منفی سرطان خاموش اندیشه های سازنده است که نه تنها روح تو را بلکه جسم تو را نیز خواهد بلعید...
(هادی)

باسخ‌به: تحلیل استاتیکی غیرخطی Pushover •نامشخص• #104

• تنباکوچی
  • ( •مدیر• )
  • •غایب•
  • مدیرِ کل
با سلام
بعد از انجام تحلیل پوش اور بایستی کنترل های زیر انجام شود
1- تغییرشکل مفاصل در سطح عملکرد مورد نظر باشد
2- پخش مفاصل حتی المقدور در کل سازه انجام شده باشد و تمرکز خرابی را در قسمتی از سازه نداشته باشیم
3- ترتیب تشکیل مفاصل مطابق با ضوابط طرح لرزه ای باشد(اول لینک بعد مهاربند بعد تیر بعد ستون)
4-کنترل دریفت (استاندارد 2800 تا 120 درصد مقدار مجاز را در تحلیل خطی در تحلیل غیرخطی مجاز میداند)
5- نیروی مفاصل نیرو کنترل در حد مجاز ( کمتر از جاری شدن ) باشد
6- نمودار پوش اور تا 150 درصد تغییرمکان هدف را ترسیم کنیم و بررسی کنیم که افت ناگهانی نداشته باشیم
گروه آموزشی تنباکوچی
•آخرین ویرایش•: •نامشخص• •نویسنده : • تنباکوچی.

باسخ‌به: تحلیل استاتیکی غیرخطی Pushover •نامشخص• #105

• هادی غلامی
  • ( •کاربر• )
  • •غایب•
  • تازه وارد
تنباکوچی •نوشته است•:
با سلام
بعد از انجام تحلیل پوش اور بایستی کنترل های زیر انجام شود
1- تغییرشکل مفاصل در سطح عملکرد مورد نظر باشد
2- پخش مفاصل حتی المقدور در کل سازه انجام شده باشد و تمرکز خرابی را در قسمتی از سازه نداشته باشیم
3- ترتیب تشکیل مفاصل مطابق با ضوابط طرح لرزه ای باشد(اول لینک بعد مهاربند بعد تیر بعد ستون)
4-کنترل دریفت (استاندارد 2800 تا 120 درصد مقدار مجاز را در تحلیل خطی در تحلیل غیرخطی مجاز میداند)
5- نیروی مفاصل نیرو کنترل در حد مجاز ( کمتر از جاری شدن ) باشد
6- نمودار پوش اور تا 150 درصد تغییرمکان هدف را ترسیم کنیم و بررسی کنیم که افت ناگهانی نداشته باشیم

مچکرم مهندس.ممنون که برای خواندن و پاسخ به سوالات ما وقت میگذارید.با توجه به مطلبی که ذکر کردید اگر به عنوان مثال ترتیب تشکیل مفاصل مطابق با ضوابط طرح لرزه ای نباشد(یعنی اول در مهاربند بعد ستون و بعد تیر مفصل پلاستیک تشکیل شود) یا هر کدام از 6 موردی که فرمودین ارضا نگردد آیا در تحلیل و طراحی خطی آن سازه مشکل وجود دارد که باعث چنین پیشامدی شده است؟برای حل مشکلات چه راه حلی پیشنهاد میکنید.من برای رفع مشکل ترتیب تشکیل مفاصل تغییر مکان هدف رو اصلاح کردم اما باز رفع نشد.بخاطر سوالات مکرری که از شما میپرسم عذر میخام متاسفانه به علت مشغله های فراوان موفق به شرکت در دوره های آموزشی تحلیل غیرخطی سازه ها و بهرمندی از دانش شما در زمینه تحلیل های غیرخطی نشده ام.
افکار منفی سرطان خاموش اندیشه های سازنده است که نه تنها روح تو را بلکه جسم تو را نیز خواهد بلعید...
(هادی)
•آخرین ویرایش•: •نامشخص• •نویسنده : • هادی غلامی.

باسخ‌به: تحلیل استاتیکی غیرخطی Pushover •نامشخص• #106

• هادی غلامی
  • ( •کاربر• )
  • •غایب•
  • تازه وارد
تنباکوچی •نوشته است•:
موسوی •نوشته است•:
با سلام
در هنگام مدل کردن یک قاب دو بعدی فولادی با مهاربند شورون (هشتی شکل) در SAP برای تحلیل پوش آور و دینامیکی غیر خطی :
1-آیا لازم است که به تیرها نیز مفصل پلاستیک (خمشی و برشی) اختصاص دهیم ؟
2-در ستون ها علاوه بر مفصل پلاستیک محوری (Axial p) که اختصاص داده ایم مفصل دیگری هم لازم است ؟ (مانند مفصل کششی)

با سلام
جون مهاربند شورون است طبق ایین نامه در تیرها هم تلاش خمش و برش ایجاد میشود لذا لازم است مفصل خمشی M3 در محل اتصال تیر به مهاربند و مفصل برشی V2 در سمت راست و چپ اتصال در تیر اختصاص داده شود
در ستون های اطراف مهاربند همیشه بایستی مفصل P کنترل شونده توسط تغییرشکل در کشش و مفصل P کنترل شونده توسط نیرو در فشار را اختصاص داد

مهندس یعنی ستون های متصل به مهاربند شورون مفصل pmm نمیگیرن؟در مورد ستونهای کناری که مهاربند به آنها متصل نیست و همجچنین تیرهای کناری چطور؟نوع مفصل به چه شکلی خواهد بود؟
(هادی)

باسخ‌به: تحلیل استاتیکی غیرخطی Pushover •نامشخص• #107

• هادی غلامی
  • ( •کاربر• )
  • •غایب•
  • تازه وارد
تنباکوچی •نوشته است•:
با سلام
وقتی یک سازه تحت نیروی جانبی قرار میگیرد به شکل های مختلف نوسان میکند هر نوسان یک مود نامیده میشود.هر مود با نوجه به میزان جرمی از سازه که مرتعش میکند رتبه بندی میگردد.مود اول مودی است که بیشترین جرم را از سازه مرتعش میکند.مودهای بالاتر یعنی مودهایی که در رتبه های بعدی قرار دارند.پیشنهاد من این است که سه جلسه اول دوره مجازی را که رایگان هم است از لینک زیر دانلود و ببینید
www.tanbakoochi.com/farsi/index.php?opti...id=92&Itemid=126

به طور کلی سازه ای رفتار مناسبی دارد که قاعده تیر ضعیف ستون قوی در ان اجرا شده باشد.مفاصل پلاستیک هرجقدر در تیرها تشکیل شود سازه شکل پذیرتر است و رفتار بهتری دارد.وقتی مفصل پلاستیک در ستون تشکیل شود سازه سریعا به سمت فروریزش پیش میرود.البته عددی مانند 90 درصد را نتوان برای ان مطرح کرد ولی بطور کلی هرچقدر مفاصل تیرها بهتر باشد رفتار سازه بهتر است.

باعرض خدمت جناب مهندس.برای دریافت سه جلسه اول دوره ی آموزشی به لینکی که معرفی کرده بودین رفتم گویا لینک خراب است و صفحه لوود نمیشه
(هادی)

باسخ‌به: تحلیل استاتیکی غیرخطی Pushover •نامشخص• #108

• هادی غلامی
  • ( •کاربر• )
  • •غایب•
  • تازه وارد
دوستان این وارنینگ به چه معناست؟

* * * W A R N I N G * * *
THE ANALYSIS CANNOT FIND A SOLUTION AT STEP 6 FOR NONLIN-STATIC CASEMODE1GRA,
SUBSEQUENT RESULTS WILL NOT BE AVAILABLE
(هادی)

باسخ‌به: تحلیل استاتیکی غیرخطی Pushover •نامشخص• #109

• mousavi
  • ( •کاربر• )
  • •غایب•
  • تازه وارد
  • •تعدادِ ارسال‌ها:• 2
سلام برای تعریف مفصل پلاستیک در sap برای ساختمان بتنی چکار باید بکنیم؟ آیا این درست هست و کافی هست فقط ما دوران تسلیم را در قسمت rotation SF وارد کنیم و بقیه توسط خود sap از fema356 برداشت میشود؟
اگر درست هست چطور باید دوران تسلیم را بدست آورد برای تیر و ستون بتنی؟ با توجه به اینکه برای حد تسلیم ساختمان فولادی در fema356 فرمول آمده است.

باسخ‌به: تحلیل استاتیکی غیرخطی Pushover •نامشخص• #110

• farzad maroufi
  • ( •کاربر• )
  • •غایب•
  • فعال
  • •تعدادِ ارسال‌ها:• 191
  • •کارما (امتیازِ ویژه)•: 6
در سازه های بتنی مقدار دوران پلاستیک در اعضا به صورت خالص دوران امده است و نیازی به scale factor در قسمت rotation scale factor نیست این گزینه را باید 1 وارد کرده و مقادیر a b را در جدول وازد کنید.. چون مصالح sap خطی است خودش دوران حد تسلیم رو حساب میکند ولی در نرم افزار های که از مصالخ غیر خطی استفاده میکنند باید شما دوران حد تسلیم را حساب کنید و به اضافه ی مقدار ایین نامه نمایید

باسخ‌به: تحلیل استاتیکی غیرخطی Pushover •نامشخص• #111

• shervin
  • ( •کاربر• )
  • •غایب•
  • تازه وارد
  • •تعدادِ ارسال‌ها:• 14
سلام
در آیین نامه 360مفاصل پلاستیک را برای تیر ، اتصال صلب و نیمه صلب بیان نموده است . در چه طمانی ما از مفاصل تیر و جه زمانی از مفاصل اتصال صلب استفاده میکنیم

باسخ‌به: تحلیل استاتیکی غیرخطی Pushover •نامشخص• #112

• تنباکوچی
  • ( •مدیر• )
  • •غایب•
  • مدیرِ کل
shervin •نوشته است•:
سلام
در آیین نامه 360مفاصل پلاستیک را برای تیر ، اتصال صلب و نیمه صلب بیان نموده است . در چه طمانی ما از مفاصل تیر و جه زمانی از مفاصل اتصال صلب استفاده میکنیم

با سلام
منحنی رفتاری تیر و منحنی رفتاری اتصال آن با هم متفاوت است.همیشه بایستی تیر زود تر از اتصال ان پلاستیک شود چراکه اگر اتصال زودتر پلاستیک و تخریب شود تیر از قاب جداشده و نمیتواند وظیفه خود را انجام دهد لذا همیشه اتصالات بایستی سخت تر از عضو باشد.فرض معمول ان است که در نرم افزار از پلاستیک شدن اتصال کلا صرفه نظر میشود و فقط مفصل تیر تعریف میگردد و فرض میشود تمام استهلاک توسط تیر انجام میشود که این فرض هم محافظه کارانه است و هم تقریبا به واقعیت نزدیک است.اما اگر بخواهیم در خصوص انواع اتصالات کار تحقیقاتی انجام دهیم که مثلا اتصال صلب و نیمه صلب از نظر جذب انرژی چه تفاوتی با هم دارند و چه تاثیری در پاسخ های سازه دارند حال بایستی هم مفصل تیر و هم مفصل اتصال را در مدل تعریف کنیم.
گروه آموزشی تنباکوچی

باسخ‌به: تحلیل استاتیکی غیرخطی Pushover •نامشخص• #113

• افسوون
  • ( •کاربر• )
  • •غایب•
  • تازه وارد
  • •تعدادِ ارسال‌ها:• 1
سلام.خداقوت.3 تا سوال دارم

1- داخل برنامه Sap بعدازتحلیل pushover منوی نشون دادن منحنی pushover فعال نمیشه. باید چیکارکنم که بتونم منحنی روببینم؟

2- چطوری میتونم Ω =Δy / Δsوضریب رفتار رواز روی منحنی بدست بیارم . واینکه چطورمیشه ثابت کرد Ω ربطی به ارتفاع داره یا نه ؟

3- برای اینکه قاب خمشی ویژه باشه چه تغییراتی باید تو برنامه بوجود بیارم ؟

اگه امکان داره دقیق برام توضیح بدید خیلی ممنونم.
•آخرین ویرایش•: •نامشخص• •نویسنده : • افسوون.

باسخ‌به: تحلیل استاتیکی غیرخطی Pushover •نامشخص• #114

• تنباکوچی
  • ( •مدیر• )
  • •غایب•
  • مدیرِ کل
افسوون •نوشته است•:
سلام.خداقوت.3 تا سوال دارم

1- داخل برنامه Sap بعدازتحلیل pushover منوی نشون دادن منحنی pushover فعال نمیشه. باید چیکارکنم که بتونم منحنی روببینم؟

2- چطوری میتونم Ω =Δy / Δsوضریب رفتار رواز روی منحنی بدست بیارم . واینکه چطورمیشه ثابت کرد Ω ربطی به ارتفاع داره یا نه ؟

3- برای اینکه قاب خمشی ویژه باشه چه تغییراتی باید تو برنامه بوجود بیارم ؟

اگه امکان داره دقیق برام توضیح بدید خیلی ممنونم.

با سلام
اگر تحلیل Pushover را بدرستی انجام داده باشید زمانی برنامه منحنی پوش به شما نشان نمیدهد که در قسمت save کردن نتایج گزینه save کردن step اخر را انتخاب کرده باشید در این صورت برنامه فقط step اخر را save کرده و منحنی نخواهید داشت
در load case قسمت result saved انرا بر روی multiple states قرار دهید
پاسخ سوال دو شما بسیار مفصل است و در دوره حضوری تحلیل غیرخطی دو جلسه بحث دارد و در اینجا نمیتوان مطرح کرد.
برای طراحی قاب ویژه میتوانید از ضوابط طراحی قاب ویژه استفاده کنید و نسبت ابعاد را مطابق با ضوابط کنترل کنید اما متاسفانه در برنامه sap و etabas امکان مدل سازی اتصالات و خاموت ویژه و سایر ضوابط مهم در قاب ویژه نیست.تنها راه ان است که حتی المقدور در طراحی ابعاد ضوابط قاب ویژه را رعایت کنید این مورد کافی نیست اما امکانات برنامه شما هم بیش از این نیست
گروه آموزشی تنباکوچی

باسخ‌به: تحلیل استاتیکی غیرخطی Pushover •نامشخص• #115

• arshia46
  • ( •کاربر• )
  • •غایب•
  • تازه وارد
  • •تعدادِ ارسال‌ها:• 10
سلام استاد عزیز. با عرض پوزش من به جای پاسخ به بحث، بحث جدید زدم، ولی اینجا هم میذارم دوباره.
من با دو مشکل مواجه شدم که شاید با حل اولی دومی هم مرتفع بشه. من از مهاربند فولادی شورون در سازه بتنی استفاده کردم که در مرحله بعد به اون میراگر جاری شونده اضافه کنم. از ETABS2013 استفاده میکنم و یک سازه هشت طبقه بتنی است،خود سازه بتنی قاب خمشی متوسط است که در دو دهانه از هر طرف دارای مهاربند است. در تحلیل پوش اور برای تعریف مفاصل به مشکل برخوردم که ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.
1- برای مهاربند که دو سر مفصل هست باید مفصل پلاستیک تعریف بشه؟ من روی 0.1 طول مهاربند مفصل تعریف کردم اما نرم افزار ارور میده و قبول نمیکنه. requested calculated properties may not be available for material or section type. روی خود تیر هم مفصل M3 تعریف کردم در 0.05 اول و آخر تیر بتنی و در ستون هم در ابتدا و انتها p-m2-m3(مفاصل روی Auto هستند).
2- با این شرایط(یعنی نبود مفصل در مهاربند و تعریف مفاصل تیر وستون به شکل بالا) به سقف سازه جابجایی 16 سانتیمتر میدم اما بعد از تحلیل جابجایی دیافراگم صلب رو که میگیرم تا 9 سانتیمتری جابجا شده و به جایجایی دلخواهم نمیره.
پیشاپیش ممنون از وقتی که برای سوالات میگذارید.
•آخرین ویرایش•: •نامشخص• •نویسنده : • arshia46.

باسخ‌به: تحلیل استاتیکی غیرخطی Pushover •نامشخص• #116

• Khanmohamadi
  • ( •کاربر• )
  • •غایب•
  • تازه وارد
  • •تعدادِ ارسال‌ها:• 44
در تکمیل فرمایش استاد،
اگر منطور تغییر case های ثقلی است، خیر ولی در مورد case های جانبی با توجه به تغییر سیستم باربر جانبی و اعضای سازه ای، تغییر مکان هدف هم تغییر می کند و می بایست مقدار این پارامتر در case های جانبی در راستای مورد نطر اصلاح شود. ضمنا چنانچه آیین نامه مورد استفاده درتحلیل و طراحی نیز تغییر یابد می بایست case های جانبی جانبی و ثقلی متناسب با آیین نامه جدید تغییر یابد.

باسخ‌به: تحلیل استاتیکی غیرخطی Pushover •نامشخص• #117

• تنباکوچی
  • ( •مدیر• )
  • •غایب•
  • مدیرِ کل
arshia46 •نوشته است•:
سلام استاد عزیز. با عرض پوزش من به جای پاسخ به بحث، بحث جدید زدم، ولی اینجا هم میذارم دوباره.
من با دو مشکل مواجه شدم که شاید با حل اولی دومی هم مرتفع بشه. من از مهاربند فولادی شورون در سازه بتنی استفاده کردم که در مرحله بعد به اون میراگر جاری شونده اضافه کنم. از ETABS2013 استفاده میکنم و یک سازه هشت طبقه بتنی است،خود سازه بتنی قاب خمشی متوسط است که در دو دهانه از هر طرف دارای مهاربند است. در تحلیل پوش اور برای تعریف مفاصل به مشکل برخوردم که ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.
1- برای مهاربند که دو سر مفصل هست باید مفصل پلاستیک تعریف بشه؟ من روی 0.1 طول مهاربند مفصل تعریف کردم اما نرم افزار ارور میده و قبول نمیکنه. requested calculated properties may not be available for material or section type. روی خود تیر هم مفصل M3 تعریف کردم در 0.05 اول و آخر تیر بتنی و در ستون هم در ابتدا و انتها p-m2-m3(مفاصل روی Auto هستند).
2- با این شرایط(یعنی نبود مفصل در مهاربند و تعریف مفاصل تیر وستون به شکل بالا) به سقف سازه جابجایی 16 سانتیمتر میدم اما بعد از تحلیل جابجایی دیافراگم صلب رو که میگیرم تا 9 سانتیمتری جابجا شده و به جایجایی دلخواهم نمیره.
پیشاپیش ممنون از وقتی که برای سوالات میگذارید.

با سلام
علت خطا دادن در هنگام تعریف کردن مفصل پلاستیک در مهاربند مقطع شما است مقاطع مشخصی را میتوان برای اختصاص دادن مفصل Auto استفاده کرد.دوبل ناودانی و دوبل نبشی و دایره و باکس از مقاطع مجاز برای استفاده از مفصل Auto هستند در help برنامه مقاطع مجاز مهاربند برای استفاده از مفصل Auto اورده شده است در ضمن مقطع ساخته شده در Section Designer جز مقاطع مجاز برای استفاده از مفصل Auto در فولاد محسوب نمیشود.شما دو راه دارید یا مقطع را با مقاطع مجاز جایگزین کنید و یا به صورت دستی مفصل را ساخته و به مهاربند اضافه کنید دقت کنید که اگر مفصل را به صورت دستی بسازید دیگر محدودیت مقطع در استفاده از مفصل را نداربد.در قاب ساده تیرها نیاز به دادن مفصل ندارند چون لنگری تحت بار جانبی نمیگیرند و تحت بار ثقلی نیز انتظار نمیرود تیرها پلاستیک شود.دقت داشته باشید که مهاربندها حتما باید مفصل داشته باشند تا کمانش انها دیده شود در غیراینصورت تحلیل کاملا غلط است.مشکل بعدی شما مشکل عدم همگرایی است.مهندس عزیز باور بفرمایید تا جایی که مقدور باشه من پاسخگوی شما هستم اما مباحث غیرخطی خیلی پیجیدگی دارد و بایستی به صورت حضوری بحث شود.
گروه آموزشی تنباکوچی
•تشکر کننده گان•: arshia46

باسخ‌به: تحلیل استاتیکی غیرخطی Pushover •نامشخص• #118

• arshia46
  • ( •کاربر• )
  • •غایب•
  • تازه وارد
ممنون از شما که وقت گذاشتید. مشکل مفصل مهاربند با انتخاب box به جای دوبل ناودانی حل شد. اما مشکل جابجایی همچنان وجود داره. متاسفانه من شهرستان هستم و امکان مشاوره حضوری رو ندارم وگرنه حتماً خدمت میرسیدم و از دانش شما استفاده می کردم.

باسخ‌به: تحلیل استاتیکی غیرخطی Pushover •نامشخص• #119

• ENGFARAZ
  • ( •کاربر• )
  • •غایب•
  • تازه وارد
جناب مهندس تنباکوچی ضمن تشکر از زحمات شما
من در حال انجام پایان نامه در مورد ضریب رفتار دیوارهای برشی بتنی در قابهای دوگانه دارای بازشو هستم و در این خصوص سوالی دارم
من برای مذلسازی دیوار برشی از قابلیت SHELL LAYERED نرم افزار SAP2000 استفاده میکنم و برای تیرها و ستونهای قاب خمشی کلیه مفاصل را معرفی کرده و آنالیز انجام داده ام فقط در خصوص تعیین اینکه در چه زمانی و در کدام استپ در دیوار برشی مفصل تشکیل میشود مشکل دارم .چگونه می توانم تشخیص بدهم که در دیوار برشی مفصل تشکیل شده؟
با تشکر

باسخ‌به: تحلیل استاتیکی غیرخطی Pushover •نامشخص• #120

• ENGFARAZ
  • ( •کاربر• )
  • •غایب•
  • تازه وارد
در ضمن جناب مهندس آیا نیازی به معرفی مفاصل از منوی DEFINE می باشد یا می توان از قابلیت AUTO در معرفی مفاصل در SAP بر اساس FEMA356 استفاده کرد؟
ممنون

باسخ‌به: تحلیل استاتیکی غیرخطی Pushover •نامشخص• #121

• shervin
  • ( •کاربر• )
  • •غایب•
  • تازه وارد
  • •تعدادِ ارسال‌ها:• 14
با سلام
برای بدست آوردن تغییر مکان هدف مقدار شتاب طیفی برای چه پریودی محاسبه میشود؟
طمان تناوب موثر Te و یا الاستیک Ti
با تشکر

باسخ‌به: تحلیل استاتیکی غیرخطی Pushover •نامشخص• #122

• hagh
  • ( •کاربر• )
  • •غایب•
  • تازه وارد
  • •تعدادِ ارسال‌ها:• 6
shervin •نوشته است•:
با سلام
برای بدست آوردن تغییر مکان هدف مقدار شتاب طیفی برای چه پریودی محاسبه میشود؟
طمان تناوب موثر Te و یا الاستیک Ti
با تشکر

سلام
مطابق صفحه 63 نشریه 360 سال 92:
Sa شتاب طیفی به ازای زمان تناوب اصلی T است.
زمان تناوب اصلی با استفاده از روش تجربی یا روش های تحلیلی به دست می آید. زمان تناوب محاسیه شده در روش های تحللی نباید از 1.4 برابر زمان تناوب تجربی بیشتر باشد.
هادی اکبریان

باسخ‌به: تحلیل استاتیکی غیرخطی Pushover •نامشخص• #123

• arshia46
  • ( •کاربر• )
  • •غایب•
  • تازه وارد
سلام مجدد خدمت آقای تنباکوچی و همه دوستان عزیز.
من برای معرفی میراگر تسلیمی (adas) در ETABS المان لینک تعریف کردم و سپس از طریق panel zone اون المان رو به محل اتصال مهاربند شورون به تیر اختصاص دادم. مشکل اینجاست که بعد از تحلیل پوش اور مفصل پلاستیک در پنل زون ها و مهاربندها ایجاد نمیشه اما در تیرها ایجاد میشه، سوال اولم اینه که نمیتونم به پنل زون مفصل اختصاص بدم پس چطور در اونجا مفصل ایجاد میشه؟ اصلا احتیاجی به اختصاص مفصل یا کار خاصی داره؟ دوم اینکه چطور میشه کاری کنم که اول مفصل ها در میراگرها ایجاد بشه بعد به ترتیب در مهاربند و تیر و ستون؟

باسخ‌به: تحلیل استاتیکی غیرخطی Pushover •نامشخص• #124

• farzad maroufi
  • ( •کاربر• )
  • •غایب•
  • فعال
من نمیدونم شما چرا رفتی سراغ پنل زون .. میراگر adas رو می تونید با لینک تعریف کنید و لینک در محل اتصال مهار بند و تیر رسم کنید . دوست عزیز شما باید اول مطمئن شید که لینک رو درست تعریف کردید و مطمئن شید که لینکتون کار میکنه یا نه یعنی جاری میشه برای اینکار برید به قسمت plot و منحنی هیسترزیس لینک رو نگاه کنید بعد از تحلیل در صورتی که جاری شده باشه اونجا مشخص میشه .. به تیر ها و مهاربند هم باید مفصل اختصاص بدهید .. دقت کنید که لینک شما باید زود تر از سایر مفاصل جاری شود .. برای اینکار باید ابعاد مهاربند ها را زیاد کنید که از تحلیا غیر خطی می توان به ابعاد مناسب رسید

باسخ‌به: تحلیل استاتیکی غیرخطی Pushover •نامشخص• #125

• arshia46
  • ( •کاربر• )
  • •غایب•
  • تازه وارد
ممنون دوست عزیز که پاسخ دادید و راهنمایی می کنید. به نظرم لینک ها درست تعریف شده و مشکل از جای دیگه باشه. وقتی لینک رو مستقیم assign می کنم کاری انجام نمیدن و نتایج با حالت بدون میراگر دقیقاً یکی میشه. منظورتون اینه که از draw link استفاده کنم؟ اگه اینطوره در حین رسم لینک نقطه اول رو که محل میراگر انتخاب میکنم، نقطه دوم باید کجا باشه؟ چون از etabs2013 استفاده میکنم فقط رسم لینک دونقطه ای داره. پیشاپیش ممنون که وقت میگذارید. etabs در قسمت documentation و Verification یه مثال حل شده داره که از میراگر تسلیمی در یه قاب استفاده شده و اون از panel zone استفاده کرده.
برای آزمایش یه تغییرمکان هدف بزرگ دادم و تا نصفش تحلیل پیش رفت و تو آنالیز زد not finished اما تو یه تعداد از مهاربندها مقصل ایجاد شد.

باسخ‌به: تحلیل استاتیکی غیرخطی Pushover •نامشخص• #126

• farzad maroufi
  • ( •کاربر• )
  • •غایب•
  • فعال
بله از draw link استفاده کنید یک نقطه روی تیر تعریف کنید و یک نقطه 10 سانت پایین تر مهاربند را به نقطه ی پایینی وصل کنید و بین دو نقطه را با لینک رسم کنید .. در این حالت u1 جهت رسم لینک خواهد بود شما باید در تعریف لینک مشخصات لینک را به جهت u2 جهت زلزله مورد نظر اعمال کنید .. در صورت کار نکردن لینک جهت را عوض کنید البته برای پیدا کردن جهت مناسب از chek box استفاده کنید..
•تشکر کننده گان•: behzad re.

باسخ‌به: تحلیل استاتیکی غیرخطی Pushover •نامشخص• #127

• ASHF
  • ( •کاربر• )
  • •غایب•
  • تازه وارد
  • •تعدادِ ارسال‌ها:• 21
با سلام
ممکن است در خصوص نحوه ی محاسبه ی انرژی و هم جنین بررسی ارزیابی لرزه ای سازه راهنمایی بفرمایید؟
باتشکر

باسخ‌به: تحلیل استاتیکی غیرخطی Pushover •نامشخص• #128

• farzad maroufi
  • ( •کاربر• )
  • •غایب•
  • فعال
ارزیابی لرزه ای سازه که میشه همون تحلیل غیر خطی که شما با یک دید مشخص و یک سطح عملکرد مشخص سازه رو تحلیل می کنید و به این نتیجه می رسید که سازه سطح عملکرد مورد نظر را براورده می کند یا نه .. در صورت عدم براورد نیاز به بهساری خواهد داشت..
برای محاسبه ی انرژی سراع نرم افزار perform بروید
•تشکر کننده گان•: ASHF

باسخ‌به: تحلیل استاتیکی غیرخطی Pushover •نامشخص• #129

• ASHF
  • ( •کاربر• )
  • •غایب•
  • تازه وارد
  • •تعدادِ ارسال‌ها:• 21
یعنی هیچ راهی از طریق sap نیست؟چون به من گفتند با sap تحلیل را انجام بدم!!
ممنونم
•آخرین ویرایش•: •نامشخص• •نویسنده : • ASHF.

باسخ‌به: تحلیل استاتیکی غیرخطی Pushover •نامشخص• #130

• farzad maroufi
  • ( •کاربر• )
  • •غایب•
  • فعال
تو سپ اگر از گذینه ی انالیز دینامیکی غیر خطی به روش مودال استفاده کنید انرژی میده بهتون منتها این روش مفصل پلاستیک رو نمیشناسه همه ی مفصل ها رو باید با لینک تعریف کنی .. که بری perform یاد بگیری از اون کمتر زمان میبره
•تشکر کننده گان•: ASHF

باسخ‌به: تحلیل استاتیکی غیرخطی Pushover •نامشخص• #131

• arshia46
  • ( •کاربر• )
  • •غایب•
  • تازه وارد
farzad maroufi •نوشته است•:
بله از draw link استفاده کنید یک نقطه روی تیر تعریف کنید و یک نقطه 10 سانت پایین تر مهاربند را به نقطه ی پایینی وصل کنید و بین دو نقطه را با لینک رسم کنید .. در این حالت u1 جهت رسم لینک خواهد بود شما باید در تعریف لینک مشخصات لینک را به جهت u2 جهت زلزله مورد نظر اعمال کنید .. در صورت کار نکردن لینک جهت را عوض کنید البته برای پیدا کردن جهت مناسب از chek box استفاده کنید..

باز هم ممنون مهندس عزیز. از این روشی که شما گفتید انجام دادم و نتایج آنالیز رو با حالت پنل زون مقایسه کردم، یعنی نمودار جابجایی-برش پایه رو از etabs گرفتم در اکسل کنار هم گذاشتم، تا 99% درصد مشابه بودن یعنی دقیقاً رو هم افتادن در حد چند نیوتن در برش پایه اختلاف بود. حالا از این بگذریم و دوباره بهت زحمت بدم و سوال بپرسم. آیا بعد از تحلیل و نمایش deformed shape سازه روی المان های لینک هم مثل اعضای سازه ای مفصل (دایره های رنگی) نمایش داده میشه تا بفهمم جاری شدن و مفصل ایجاد شده؟ یا باید از جای خاصی نتایج لینک رو استخراج کنم؟(ببخشید سوالات ابتدایی هستن)
درضمن در ادامه بحث قبلی شاید بدرد کسی بخوره باید بگم میراگر رو قویتر گرفتم و در مهاربندها مفصل ایجاد شد،فقط باید لینک ها رو چک کنم که زیاد قوی نباشن که جاری نشده باشن یا بعد مهاربند جاری شده باشن،برای همین اطلاعات جاری شدن لینک رو میخوام. پیشاپیش ممنونم

باسخ‌به: تحلیل استاتیکی غیرخطی Pushover •نامشخص• #132

• farzad maroufi
  • ( •کاربر• )
  • •غایب•
  • فعال
دوست عزیز المان های لینک رنگ ندارن.. برای بررسی جاری شدن باید در قسمت
display---> plot
بروید و منحنی هیسترزیس لینک را رسم کنید

باسخ‌به: تحلیل استاتیکی غیرخطی Pushover •نامشخص• #133

• cancel90
  • ( •کاربر• )
  • •غایب•
  • تازه وارد
با عرض سلام
ببخشید برای مدل کردن دیوار برشی در سازه بتنی در تحلیل استاتیکی غیر آیا امکان آن وجود داره که دیوار را به صورت یک ستون مدل کرد؟
در صورت مثبت بودن پاسخ چه نوع مفصلی نیاز هست به دیوار(یا همان ستون با ابعاد دیواد) اختصاص داد؟

باسخ‌به: تحلیل استاتیکی غیرخطی Pushover •نامشخص• #134

• تنباکوچی
  • ( •مدیر• )
  • •غایب•
  • مدیرِ کل
cancel90 •نوشته است•:
با عرض سلام
ببخشید برای مدل کردن دیوار برشی در سازه بتنی در تحلیل استاتیکی غیر آیا امکان آن وجود داره که دیوار را به صورت یک ستون مدل کرد؟
در صورت مثبت بودن پاسخ چه نوع مفصلی نیاز هست به دیوار(یا همان ستون با ابعاد دیواد) اختصاص داد؟

با سلام
دقت داشته باشید در روش ستون معادل که یک دیوار تبدیل به ستون معادل میگردد تمام مشخصات بایستی مربوط به دیوار باشد. مفصل پلاستیک ضریب ترک خوردگی و مفطع ان نیز بایستی مطابق با دیوار باشد.درضمن در اختصاص دادن مفصل پلاستیک به دیوار بایستی درنظر داشته باشید که اگر نسبت ارتفاع به عرض دیوار بیشتر از 3 است این دیوار رفتار خمشی دارد و بایستی مفصل PM یعنی اندرکنش لنگر و نیروی محوری به ان اختصاص داده شود.و اگر نسبت ارتفاع به عرض ان کمتر از 1.5 باشد دیوار رفتار برشی دارد و بایستی مفصل برشی با رفتار جابه جایی کنترل به ان اختصاص داده شود.و اگر بین ان دو باشد دیوار رفاری بینا بین خواهد داشت.اگر دیوار در فاب XZ مدل شده باشد و نچرخیده باشد مفاصل PM3 و یا V2 و اگر در قاب YZ مدل شده باشد و نچرخیده باشد مفصل PM2 و یا V3 اختصاص میدهیم.
گروه آموزشی تنباکوچی

باسخ‌به: تحلیل استاتیکی غیرخطی Pushover •نامشخص• #135

• salehi
  • ( •کاربر• )
  • •غایب•
  • تازه وارد
  • •تعدادِ ارسال‌ها:• 23
باسلام
چگونه میتوان در منحنی پوش اور δu و δy سازه را محاسبه کرد ؟

باسخ‌به: تحلیل استاتیکی غیرخطی Pushover •نامشخص• #136

• hamidfalahati
  • ( •کاربر• )
  • •غایب•
  • تازه وارد
با عرض سلام و خسته نباشید
من میخواستم که بدونم چگونه می توان تحلیل استاتیکی خطی تعریف شده در دستورالعمل بهسازی را در Etabs مدل کرد.یعنی از فرمول ارائه شده در این دستورالعمل (که در آن ضرایب c بکار رفته است)برای بدست آوردن نیروی پایه و در نتیجه تلاش های بوجود آمده در المان ها استفاده گردد.
و اینکه در تحلیل غیر خطی دیوار برشی دارای بازشو چطور باید این نوع از دیوارها در SAP یا Etabs مدل میگردنند و اینکه چطور باید ابعاد مختلف بازشو را در مدلسازی تأثیر داد؟

با تشکر از همکاری جنابعالی

باسخ‌به: تحلیل استاتیکی غیرخطی Pushover •نامشخص• #137

• تنباکوچی
  • ( •مدیر• )
  • •غایب•
  • مدیرِ کل
salehi •نوشته است•:
باسلام
چگونه میتوان در منحنی پوش اور δu و δy سازه را محاسبه کرد ؟

با سلام
دلتای یو که همان حداکثر تغییرمکان سازه هست تا جایی که سازه دچار افت مقاومت میشود.و دلتای وای هم از روی منحنی دو خطی سازه بدست میاید.
گروه آموزشی تنباکوچی

باسخ‌به: تحلیل استاتیکی غیرخطی Pushover •نامشخص• #138

• arshia46
  • ( •کاربر• )
  • •غایب•
  • تازه وارد
سلام.با تشکر پیشاپیش از استاد عزیز. میخواستم سوال کنم که استفاده از روش ستون معادل در تحلیل پوش آور سازه های دارای دیوار برشی در چه حد معتبر هست؟ آیا میشه در تهیه مقالات معتبر از این روش استفاده بشه؟

باسخ‌به: تحلیل استاتیکی غیرخطی Pushover •نامشخص• #139

• sadedel
  • ( •کاربر• )
  • •غایب•
  • تازه وارد
[attachment:1]New folder (2).rar[/attachment]
[
سلام
من با اینکه تحیل پوش آور کردم پس چرا مفصل تشکیل نمیشه برام(تو ایتبس انجام دادم)اصلا سازم براساس اون پوش هایی ک ساختم deforme نمیشه
اشکالش چیه :( :( :(
•آخرین ویرایش•: •نامشخص• •نویسنده : • sadedel.

باسخ‌به: تحلیل استاتیکی غیرخطی Pushover •نامشخص• #140

• amirk
  • ( •کاربر• )
  • •غایب•
  • تازه وارد
  • •تعدادِ ارسال‌ها:• 5
با سلام خدمت استاد محترم

R ضریب رفتاری که در برنامه پس از push در قسمت show static pushover curve > show calculated values ، نشون داده می‌شه چه مفهومی‌ داره؟

۱.آیا می‌شود بهش اتنا کرد؟ (چون با تغییر مقاطع و دلتا تارگت و... خیلی‌ متغیر است)

۲.این ضریب همیشه از ضریب آئین نامه کمتر است، آیا همان ضریب کاهش شکل پذیری است؟(آیا باید در ضریب اضافه مقاومت [امگا] ضرب بشه تا بشود ضریب رفتار آیین نامه ای؟)

۳. آیا می‌توان جای محاسبه ضریب رفتار از روی منحنی ظرفیت، این عدد را مورد استقاده یا معیار قرار داد؟

باسخ‌به: تحلیل استاتیکی غیرخطی Pushover •نامشخص• #141

• تنباکوچی
  • ( •مدیر• )
  • •غایب•
  • مدیرِ کل
arshia46 •نوشته است•:
سلام.با تشکر پیشاپیش از استاد عزیز. میخواستم سوال کنم که استفاده از روش ستون معادل در تحلیل پوش آور سازه های دارای دیوار برشی در چه حد معتبر هست؟ آیا میشه در تهیه مقالات معتبر از این روش استفاده بشه؟

با سلام
وقتی در یک پروژه ای دیوار برشی وجود دارد دو مفهوم میتواند داشته باشد.یا هدف تقویت ظرفیت باربری جانبی سازه هست در نتیجه خود دیوار برشی مهم نیست بلکه نتیجه ان در افزایش سختی و مقاومت سازه مهم است در این حالت مدل کردن دیوار برشی به صورت ستون معادل هیچ مشکلی ندارد. اما اگر در یک مدل هدف اصلی دیوار برشی است و به عنوان یک کار تحقیقاتی هدف مطالعه تنش ها و کرنش ها در دیوار هست و پاسخ خود دیوار اهمیت دارد در این حالت بدیهی است که مدل کردن دیوار با روش ستون معادل دقت کافی ندارد و حتما بایستی با روش فایبر و یا اجزا محدود مدل شود.
گروه آموزشی تنباکوچی

باسخ‌به: تحلیل استاتیکی غیرخطی Pushover •نامشخص• #142

• ajorlou
  • ( •کاربر• )
  • •غایب•
  • تازه وارد
مهندس جان سلام
سوالی داشتم درخصوص مدل سازی فنر اتصال در برنامه sap2000 v15
آیا میتوان به مانند برنامه oppensees دو فنر بصورت سری جهت مدلسازی در برنامه sap2000 v15 نیز مدلسازی کرد؟
من جهت مدلسازی نوعی اتصال نیاز به مدلسازی دو فنر یکی برشی و یکی اتکایی بصورت سری در نرم افزار sap200 v15 دارم.اگر ممکنه راهنمایی بفرمایید.

باسخ‌به: تحلیل استاتیکی غیرخطی Pushover •نامشخص• #143

• mjmnoor
  • ( •کاربر• )
  • •غایب•
  • تازه وارد
با سلام خدمت همه دوستان
برای تبدیل منحنی پوش آور به منحنی ADRS یک سری پارامترهای مودال نیاز است. لطفا زاهنمایی کنید پارامترهای زیر از کدام قسمت و با چه نامی در SAP پیدا میشه.

Modal Mass Coefficient : ضریب جرم مودال
2: Modal participation factor: ضریب مشارکت مدال
Roof Level Amplitude: دامنه مود در تراز بام

با تشکر فراوان

باسخ‌به: تحلیل استاتیکی غیرخطی Pushover •نامشخص• #144

• amirk
  • ( •کاربر• )
  • •غایب•
  • تازه وارد
  • •تعدادِ ارسال‌ها:• 5
با سلام خدمت استاد محترم،می‌خواستم بدونم روش بدست آوردن و محاسبه ضریب رفتاری که شما تو جزوه گفتین بر اساس کدوم روش تئوری هستش , نیومارک و هال، کراوینکلر و ناسار یا میراندا و برترو

باسخ‌به: تحلیل استاتیکی غیرخطی Pushover •نامشخص• #145

• ehsan212
  • ( •کاربر• )
  • •غایب•
  • تازه وارد
با سلام خدمت استاد عزیز.
من یک پروژه سازه فولادی رو در ایتبس 2015 مدلسازی کردم. پس از تحلیل و طراحی در حالت خطی و تنظیم کلیه پارامترها و مقاطع، شروع به معرفی بارهای پوش آور کردم. و مفاصل رو طبق ضوابطی که وجود دارد به اعضا اختصاص دادم. وقتی برنامه تحلیل پوش آور می کند نمودار پوش تقریبا خطی است و شبیه نمودارهای متداول نمی شود. همچنین اخطار عدم دستیابی به راه حل در گام رو هم بعضی مواقع می دهد.
فایل رو براتون ارسال می کنم. خواهشمندم در صورت امکان بررسی نمایید و علل بروز این حالات رو بفرمایید.
با تشکر فراوان از وقتی که صرف می کنید.

باسخ‌به: تحلیل استاتیکی غیرخطی Pushover •نامشخص• #146

• سینا 3739
  • ( •کاربر• )
  • •غایب•
  • تازه وارد
سلام به دوستان
من قاب بتنی 2 بعدی را میخواهم تحلیل غیر خطی کنم
آیا معرفی مفاصل پلاستیک M3 در تیر ها و مفاصل اندرکنش PM3 در ستونها کفایت میکند؟
لطفا من را راهنمایی کنید

باسخ‌به: تحلیل استاتیکی غیرخطی Pushover •نامشخص• #147

• tetis
  • ( •کاربر• )
  • •غایب•
  • تازه وارد
  • •تعدادِ ارسال‌ها:• 3
باسلام و احرام و خداقوت نزد استاد گرامی ، قصد تحلیل پوش اور قاب فولادی دوگانه(خمشی + مهاربند شورون)را به صورت دو بعدی در نرم افزار sap دارم و قصد محاسبه ی ضریب رفتار برای آن . در مورد تعریف مفاصل پلاستیک برای المان های این نوع قاب دوگانه دچار سردر گمی هستم ، خواهش میکنم کمکم کنید. سپاسگزارم
•آخرین ویرایش•: •نامشخص• •نویسنده : • tetis.

باسخ‌به: تحلیل استاتیکی غیرخطی Pushover •نامشخص• #148

• tanbakoochi
  • ( •مدیر• )
  • •غایب•
  • مدیرِ کل
  • •تعدادِ ارسال‌ها:• 11
سینا 3739 •نوشته است•:
سلام به دوستان
من قاب بتنی 2 بعدی را میخواهم تحلیل غیر خطی کنم
آیا معرفی مفاصل پلاستیک M3 در تیر ها و مفاصل اندرکنش PM3 در ستونها کفایت میکند؟
لطفا من را راهنمایی کنید

با سلام برای تعریف کردن مفاصل پلاستیک در یک قاب بتنی برای تیرهای آن مفصل M3 صحیح است اما دقت داشته باشید که بایستی مفصل v2 نیرو کنترل ان نیز تعریف شود.
در خصوص ستونها بایستی کنترل گردد که نیرو کنترل هستند یا جابه جایی کنترل و پس از ان مفاصل اختصاص داده میشود.اگر نیروی محوری آنها از مقدار ایین نامه ای بیشتر باشد مفصل ان نیرو کنترل خواهد بود.درضمن دقت داشته باشید که مطابق با ایین نامه جدید نشریه 360 ستونها به سه دسته شکل پذیری متفاوت تقسیم میشوند که برای هر کدام تعریف مفصل مربوط به خودش را دارد.
گروه مهندسی و آموزشی تنباکوچی

باسخ‌به: تحلیل استاتیکی غیرخطی Pushover •نامشخص• #149

• tanbakoochi
  • ( •مدیر• )
  • •غایب•
  • مدیرِ کل
  • •تعدادِ ارسال‌ها:• 11
mjmnoor •نوشته است•:
با سلام خدمت همه دوستان
برای تبدیل منحنی پوش آور به منحنی ADRS یک سری پارامترهای مودال نیاز است. لطفا زاهنمایی کنید پارامترهای زیر از کدام قسمت و با چه نامی در SAP پیدا میشه.

Modal Mass Coefficient : ضریب جرم مودال
2: Modal participation factor: ضریب مشارکت مدال
Roof Level Amplitude: دامنه مود در تراز بام

با تشکر فراوان

با سلام
وقتی تحلیل مودال در برنامه SAP انجام بدهید در قسمت خروجی های مودال دو مورد اول وجود دارد در خصوص مورد سوم هم شما کافی است مود اول در راستای مورد نظر را تشخیص داده و با انتخاب مرکز جرم بام جابه جایی انرا در مود مورد نظر بدست آورید
گروه مهندسی و آموزشی تنباکوچی

باسخ‌به: تحلیل استاتیکی غیرخطی Pushover •نامشخص• #150

• cute_kija
  • ( •کاربر• )
  • •غایب•
  • تازه وارد
سلام و خسته نباشید خدمت استاد گرامی
من یک سازه سه بعدی صنعتی دارم که سیستم دوگانه داره قاب خمشی و مهاربند همگرا و شورون برای تعریف مفاصل پلاستیک به چه ترتیبی باید عمل کنم
  • •صفحه:•
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

قدرت گرفته از کیوننا فارسی / محصول گروه سی‌ام‌اس فارسی

•این صفحه در:• 3.26 •ثانیه ایجاد شده است•
افراد آنلاين
•ما• •66 مهمان• •آنلاین داریم•
آمار اين وب سايت
نظر سنجی
کدام دوره از دوره های گروه آموزشی تنباکوچی از کیفیت بهتری برخوردار است؟